titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.06.13.  | Névnap: Antal   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Polgármesteri köszöntő

Örülök, hogy ránk talált, vagy minket keresett. Úgy gondolom ahhoz, hogy egy településről általános képet kapjunk tájékozódnunk kell annak múltjáról és jelenéről egyaránt.

Engedje meg Kedves Látogató, hogy Beled város polgármestereként bemutassam Önnek településünket, Beledet.

Beled évszázadok óta a Dél-Rábaköz földrajzi és közigazgatási központja. Fejlődését, az egykor a településen élő zsidó lakosság által létrehozott kereskedelem, a jó minőségű, magas aranykoronájú földekre alapozott mezőgazdaság és a beledi agyagra települt téglagyár határozta meg. Az elmúlt évszázadok alatt a sok pusztítás (török, Rákóczi szabadságharc, tűzvészek, világháborúk…) ellenére Beled képes volt a fejlődésre, mert az itt élő emberek szerették falujukat, ragaszkodtak szülőföldjükhöz és mindig újjáépítették azt. Itt, az ország legfejlettebb régiójának déli csücskében, a 86-os főútvonal mellett, csodálatos természeti környezetben, bizakodással és optimizmussal nézünk szembe a XXI. század új kihívásaival.

A magam és Beled város polgárai nevében köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat és remélem hamarosan személyesen is köszönthetjük városunkban!

Tartalmas időtöltést és kellemes tallózást kívánok a honlapunkon.

Major Jenő
polgármester